Pasta
Skink- och ostsås till pasta
Detta blir en pasta-rätt med en krämig ost- och skinksås. Anpassa mängden till antalet personer.
Sätt pasta på kokning
Skiva och stek bacon, eller ta överbliven kassler och tärna.
Fräs i stekpanna. Om ni gillar lök, fräs det också
Häll på matlagningsgrädde eller dylikt
Smula ner lite blå- eller grönmögelost
Riv i ost, eller häll på parmesanost på burk
Smaka av med salt och peppar, gärna grovmalen svartpeppar
Servera med de grönsaker ni (i mitt fall barnen) gillar.
Ädelostpastasås (tar ca 10 min)
Här kommer ett recept på en pastasås som
min mamma fick en gång på Coop Forum i Skara, när de hade provsmakning i
butiken. Jag älskar den trots att jag normalt sett inte gillar
mögelost.
1 st ost, Castello blå
2 dl créme fraiche
1 burk champinjoner
1 tärning svampbuljong
Sätt på värme på en kastrull på spisen (gärna teflonbelagd). Lägg i
Castelloosten och låt den smälta tills den är helt i flytande form.
Blanda därefter i creme fraichen. Smula sedan i svampbuljongtärningen
och låt det hela koka ihop. Häll i champinjonerna efter en stund och låt
dem puttra med i såsen tills allt är genomvarmt. Tillsätt krydda efter
eget tycke (jag själv brukar inte krydda något alls, är jättegott ändå).
Därefter är det klart att hälla på pastan på tallriken.
Serveras gärna med färsk pasta (typ tagliatelle)