Kött


Fläskfile med kantareller


Stek fläskfilen i femöringar

Stek kantareller

Blanda en burk La Cusine med vitlök och ärter med mjölk eller grädde. Ska vara lite flytande.

Lägg fläskfile, kantareller i en ungsfast form, slå på blandningen ovan och sätt in i ugnen c:a 20 minuter. Ska bli varmt.

Servera med pasta eller ris och en sallad.


Mer festlig mat:


Gör små rullar av salami (gärna tunn ungersk) alternativt lufttorkad skinka, lägg i basilika del av mozzarellaost samt soltorkad tomat.

Bryn en fläskfilebit och salta o peppra runt om. Skåra den sen och lägg i rullarna i skårorna (ungefär som på falukorv man fick när man var liten).

Ta nån keldasås med tomat o basilika eller nåt som passar bra till fyllningen och häll runt fläskfilén.

Tillbehör - Återigen, ta sånt du gillar, själv brukar jag ta klyftpotatis


Kassler i ugn - serveras med ris och sallad


Skiva kassler och fördela i en form.

Lägg broccoli längs med kanterna. Blanda i champinjonsstuvning tillsammans med någon fettsnålare matlagningsgrädde över alltihopa.

Strö sedan ost över alltihopa.

In i ugnen i ca 20 min.

Förbered salladen och koka riset!!!

Må väl smaka!!!:)


Här kommer ett recept på en snabb och lätt maträtt för fyra personer


Skiva kassler och lägg i en ugnsfast form.

Dela konserverad skivad ananas i mindre bitar, efter behag, och lägg på kasslern. Spara spadet.

Riv ca 2 dl ost och strö över.

Blanda 2 pkt matlagningsgrädde, ananasspad och 2 krm peppar (ökas efter behag). Slå blandningen över kasslern med tillbehör.

Grädda i 225 grader tills rätten fått fin färg.

Servera med ris.

Hoppas det ska smaka!


2P:s potatismoussaka


Ingredienser för 2-3 portioner:

400 g potatis
300 g köttfärs
1 gul lök
1 klyfta vitlök
200 g krossade tomater med chili
1 msk tomatpure
1 kryddmått svartpeppar
1 kryddmått kanel
1 förp Kelda Pastasås ost
Salt

Skiva potatisen fint och salta den. Låt den ligga ett tag.

Fräs hackad lök, hackad vitlök och köttfärs. Tillsätt krossad tomat, tomatpure, svartpeppar och kanel. Låt puttra minst 10 minuter.

Stek under tiden potatisskivorna.

Häll lite ostsås i en ugnsform. Lägg i ett lager stekta potatisskivor. Lägg i köttfärssåsen. Lägg på resten av potatisen. Häll på resten av ostsåsen.

Gratinera i ugn i 200 grader i 20 minuter.


Mina egna hemlagade julköttbullar


Ta ca 500 g nötfärs (10%fett) eller mer

Ha i ett ägg, salt, kryddor efter smak exvis: alla pepparsorter du har, paprikapulver, pressad vitlök - så många klyftor du vill ha, timjan.

Rulla små miniköttbullar och stek i smör.

Mums !


Mexikanska köttbullar


500 g blandfärs
1 dl rostad lök
1 msk potatismjöl
2 vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
½ tsk malen kanel
1 tsk salt
1 krm peppar
1 burk chunky salsa ca 350 g

Krossa den rostade löken och blanda den med övriga torra ingredienser. Blanda i 2 dl vatten. Låt svälla ca 5 minuter. Blanda i färsen noga. Forma färsen till 16 bullar, nästan golfbollsstora. Stek bullarna i en stor stekpanna i matfett tills de fått fin färg. Tillsätt salsan och 1 dl vatten och låt puttra i 5-8 minuter.


Köttgryta med ingefära och kanel

500 g grytbitar av nöt 
1 msk olja att steka i 
2 vitlöksklyftor 
2 msk tomatpuré 
1 msk vetemjöl 
4 dl köttbuljong  
1 tsk ingefära (minst) 
1 tsk kanel 
Peppar 
150 g broccoli 
gräslök 
1 röd paprika

Bryn köttet i en gryta. Hacka vitlökarna och tillsätt dessa. Rör också ner tomatpuré och mjöl. Häll över köttbuljongen och smaksätt med ingefära, kanel och peppar. Låt allt puttra ca 1 timme. 
Skär broccolin i små buketter och stammen i liknande bitar. Tillsätt dessa och låt grytan puttra i ytterligare drygt 15 minuter. Hacka gräslök och paprika. Strö det över grytan. Servera med potatis.

TIPS

Här kommer tips om några webbplatser som jag ofta besöker.

The Old reader

Distrowatch