Kött
Fläskfile med kantareller
Stek fläskfilen i femöringar
Stek kantareller
Blanda en burk La Cusine med vitlök och ärter med mjölk eller grädde. Ska vara lite flytande.
Lägg fläskfile, kantareller i en ungsfast form, slå på blandningen ovan och sätt in i ugnen c:a 20 minuter. Ska bli varmt.
Servera med pasta eller ris och en sallad.
Kassler i ugn - serveras med ris och sallad
Skiva kassler och fördela i en form.
Lägg broccoli längs med kanterna. Blanda i champinjonsstuvning
tillsammans med någon fettsnålare matlagningsgrädde över alltihopa.
Strö sedan ost över alltihopa.
In i ugnen i ca 20 min.
Förbered salladen och koka riset!!!
Må väl smaka!!!:)
Här kommer ett recept på en snabb och lätt maträtt för fyra personer
Skiva kassler och lägg i en ugnsfast form.
Dela konserverad skivad ananas i mindre bitar, efter behag, och lägg på kasslern. Spara spadet.
Riv ca 2 dl ost och strö över.
Blanda 2 pkt matlagningsgrädde, ananasspad och 2 krm peppar (ökas efter behag). Slå blandningen över kasslern med tillbehör.
Grädda i 225 grader tills rätten fått fin färg.
Servera med ris.
Hoppas det ska smaka!
Mina egna hemlagade julköttbullar
Ta ca 500 g nötfärs (10%fett) eller mer
Ha i ett ägg, salt, kryddor efter smak exvis: alla pepparsorter du har,
paprikapulver, pressad vitlök - så många klyftor du vill ha, timjan.
Rulla små miniköttbullar och stek i smör.
Mums !
Köttgryta med ingefära och kanel
500 g grytbitar av nöt
1 msk olja att steka i
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 msk vetemjöl
4 dl köttbuljong
1 tsk ingefära (minst)
1 tsk kanel
Peppar
150 g broccoli
gräslök
1 röd paprika
Bryn
köttet i en gryta. Hacka vitlökarna och tillsätt dessa. Rör också ner
tomatpuré och mjöl. Häll över köttbuljongen och smaksätt med ingefära,
kanel och peppar. Låt allt puttra ca 1 timme.
Skär broccolin i små
buketter och stammen i liknande bitar. Tillsätt dessa och låt grytan
puttra i ytterligare drygt 15 minuter. Hacka gräslök och paprika. Strö
det över grytan. Servera med potatis.